Psykolog i kommunen

I landsmøteperioden 2010-2013 var Psykologforeningens hovedsatsingsområde"Psykologisk lavterskeltilbud til befolkningen i et livsløpsperspektiv." På denne siden publiseres aktualiteter på området, og du har tilgang til en samling gode eksempler, nøkkeldokumenter etc.

Les bakgrunnsartikkelen: Hvorfor psykologisk lavterskeltilbud?

Last ned definisjon av psykologisk lavterskeltilbud.

Kontaktperson:  spesialrådgiver Anette Clausen

Emneord: førstelinjen

Vil lovfeste psykososiale kriseteam

Jens Stoltenberg og kommisjonsleder Alexandra Bech Gjørv (Foto: SMK/Kjosvold)

22. juli–kommisjonen gir kommunene ros for stort engasjement i det psykososiale oppfølgings-
arbeidet, men påpeker at pårørende og overlevende har opplevd variasjoner i psykologisk oppfølgning i hjemkommunen. - På tide å lovfeste ordningen med psykosiale kristeteam, mener fagsjef Anders Skuterud i Norsk Psykologforening.

Tilskudd til rask psykisk helsehjelp

Helsedirektoratet utlyser tilskudd til kommuner som vil etablere behandlingstilbud for mennesker med mildere og moderat angst og depresjon. Én målsetting er bedring av arbeidsevne. Søknadsfrist: 24. august 2012.

Setter psykisk helse på dagsordenen

Karin Yrvin

”Psykisk helse er like viktig som fysiske helse, for det enkelte individ og for samfunnet. Vi må snakke mer om det, behandle mer og forebygge mer”. Det skriver Arbeiderpartiet på sin hjemmeside.- Gledelige signaler, sier Tor Levin Hofgaard.

Vil bekjempe fattigdom med psykiske helsetjenester

Erna Solberg. Foto: Høyre

Erna Solberg vil ha flere psykologer i kommunen. Effektive psykiske helsetjenester i førstelinjen kan være et viktig virkemiddel for å bekjempe fattigdom, mener hun.

Høyre vil ha fastpsykolog

Erna Solberg. Foto:Høyre

Høyre ønsker å gjøre det enklere og raskere å få time hos psykolog.- I dag går folk til fastlegen sin med forskjellige problemer. En del av dette er det bedre å gå til andre spesialister med, som psykolog eller spesialsykepleier, sier partileder Erna Solberg til Aftenposten.

Hva ønsker folk?

I de psykiske helsetjenestene gjør vi mange ting som mange synes har veldig liten betydning. Og vi gjør lite av det som de fleste ser på som veldig viktig. Dette har fått meg til å tenke at vi har et stort forbedringspotensiale. Les Birgit Vallas bloggtekst Hva ønsker folk? Teksten markerer innledningen på en bloggpause fordi forfatteren må bruke de nærmeste månedene på å skrive ferdig en fagbok.

Sjekk den psykiske helsen i fylket ditt!

Hvordan står det til med folkehelsen i regionen der du bor? 12. april lanserte Nasjonalt folkehelseinstitutt folkehelseprofiler for hvert fylke som enkelt lar seg sammenlikne med kommunen din. ”Psykisk helse” er et av parametrene.

Krever høyere lønnsvekst enn i privat sektor

Akademikerne Kommune krever høyere lønnsvekst enn i privat sektor for sine medlemmer. Det fremkom under åpningen av hovedoppgjøret for KS-området 29.mars.

Vil ha forutsigbare psykologtjenester i kommunene

Anne-Grete Strøm-Erichsen

Det er ikke lenger spørsmål om det skal være psykologer i kommunene, men hvordan tilbudet skal sikres. Det ble bekreftet i et møte mellom helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og Psykologforeningen i midten av mars.

På stedet hvil etter 2008

Kommunenes satsing på psykiske helsearbeid har nærmest stått på stedet hvil etter at ordningen med øremerkede midler opphørte i 2008 da Opptrappingsplanen var ved veis ende, viser en ny rapport. – Bekymringsfullt når vi tenker på utfordringene som Samhandlingsreformen stiller oss overfor, sier fagsjef Anders Skuterud i Psykologforeningen.

Min medlemsside

Hent passord!  Om innlogging