Psykolog i kommunen - Politikk - Foreningen - Norsk Psykologforening

Psykolog i kommunen

I landsmøteperioden 2010-2013 var Psykologforeningens hovedsatsingsområde"Psykologisk lavterskeltilbud til befolkningen i et livsløpsperspektiv." På denne siden publiseres aktualiteter på området, og du har tilgang til en samling gode eksempler, nøkkeldokumenter etc.

Les bakgrunnsartikkelen: Hvorfor psykologisk lavterskeltilbud?

Last ned definisjon av psykologisk lavterskeltilbud.

Kontaktperson:  spesialrådgiver Anette Clausen

Emneord: førstelinjen

Hva ønsker folk?

I de psykiske helsetjenestene gjør vi mange ting som mange synes har veldig liten betydning. Og vi gjør lite av det som de fleste ser på som veldig viktig. Dette har fått meg til å tenke at vi har et stort forbedringspotensiale. Les Birgit Vallas bloggtekst Hva ønsker folk? Teksten markerer innledningen på en bloggpause fordi forfatteren må bruke de nærmeste månedene på å skrive ferdig en fagbok.

Sjekk den psykiske helsen i fylket ditt!

Hvordan står det til med folkehelsen i regionen der du bor? 12. april lanserte Nasjonalt folkehelseinstitutt folkehelseprofiler for hvert fylke som enkelt lar seg sammenlikne med kommunen din. ”Psykisk helse” er et av parametrene.

Krever høyere lønnsvekst enn i privat sektor

Akademikerne Kommune krever høyere lønnsvekst enn i privat sektor for sine medlemmer. Det fremkom under åpningen av hovedoppgjøret for KS-området 29.mars.

Vil ha forutsigbare psykologtjenester i kommunene

Anne-Grete Strøm-Erichsen

Det er ikke lenger spørsmål om det skal være psykologer i kommunene, men hvordan tilbudet skal sikres. Det ble bekreftet i et møte mellom helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og Psykologforeningen i midten av mars.

På stedet hvil etter 2008

Kommunenes satsing på psykiske helsearbeid har nærmest stått på stedet hvil etter at ordningen med øremerkede midler opphørte i 2008 da Opptrappingsplanen var ved veis ende, viser en ny rapport. – Bekymringsfullt når vi tenker på utfordringene som Samhandlingsreformen stiller oss overfor, sier fagsjef Anders Skuterud i Psykologforeningen.

Fra bekymring til handling

”Hver dag som går uten at vi gjør noe for et barn vi er bekymret for, kan være en dag for mye”, heter det i en ny handlingsveileder for fagpersoner som vil kutte avstanden fra tanke til handling når de mistenker at barn har problemer.

Velkommen til nettverkssamling

Faglig påfyll og inspirasjon? Kommunepsykologer over hele landet inviteres til vårens regionale nettverkssamlinger i regi av Norsk Psykologforening.

Kontaktperson åpner dører

Tett og individuell oppfølging kan åpne tjenestedører for personer som både har psykisk lidelse og rusproblemer. Det fremgår av Helsedirektoratets eksempelsamling basert på kommunale erfaringer fra Tillitspersonforsøket.

Sjekk folkehelsen i kommunen

Nasjonalt folkehelseinstitutt (FHI) har utarbeidet statistikkverktøy som gjør det enklere for lokale myndigheter å vite hvor skoen trykker i egen kommune. Hvor mange som tar legemidler mot psykiske lidelser, er ett av spørsmålene man kan få svar på.

Trenger vi diagnoser?

Det er uendelig mange aspekter ved diagnosesystemet som burde ha vært problematisert og debattert, men da må de som sitter med makten, både faglig og politisk, tørre å si ifra. Kommunepsykolog Birgit Valla problematiserer systemet som har stor innflytelse innen det psykiske helsefeltet. Gå til bloggteksten Trenger vi diagnoser?

Min medlemsside

Hent passord!  Om innlogging